назад
09.12.17

Виховуємо молоде покоління в дусі правосвідомості

IMG b35cded757bbf7d13a1e20f86e2d43b8 V8 грудня 2017 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко завітав до Чернігівського дошкільного навчального закладу № 14 «Малятко» та Чернігівського дошкільного навчального закладу № 53, центр Софії Русової .
Метою даних зустрічей було ознайомлення дітей з їх правами та обов’язками, закріпленими в Конвенції про права дитини, в форматі інтерактивної гри.

Так, відповідно до ст.27 Конвенції про права дитини, кожна дитина має право на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини.
Всі діти мають право на освіту, яка має бути спрямована на розвиток особи, талантів, розумових і фізичних здібностей дитини в найповнішому обсязі, вихованню поваги до прав людини та основних свобод, виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає, країни її походження та до цивілізацій, відмінних від її власної.

Дитина повинна бути підготовлена до свідомого життя у вільному суспільстві в дусі розуміння, миру, терпимості, рівноправності чоловіків і жінок та дружби між усіма народами, етнічними, національними і релігійними групами, а також особами з корінного населення.IMG 3d69b87b1f20e3f4b785c590ce4cc1c2 V

Дуже важливим періодом в житті є саме дитинство, як один із етапів розвитку особистості. Тому, з метою формування моральних цінностей і правової свідомості та громадянської позиції підростаючого покоління, проводяться правоосвітні заходи.

Після виступу, діти отримали відповіді на поставлені запитання.
Також, були надані консультації правового характеру для педагогічних працівників щодо: порядку надання додаткової відпустки одинокої матері; встановлення неповного робочого часу; оплати роботи в надурочний час; права спадкоємців за законом; підстави розірвання договору довічного утримання.
Всі присутні ознайомились з загальнонаціональним правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції «Я маю право!» та отримали роздаткові матеріали правового характеру та візитівки.IMG 0ff4e890adfe4c26f0fa699345587857 V

За правовою допомогою звертайтесь до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.