назад
22.03.17

Вийшов друком другий випуск газети «Юридичний погляд» – спільна ініціатива Козятинського місцевого центру та ЗМІ

gazetaСьогодні, 22 березня 2017 року, побачив світ другий випуск друкованого видання «Газета в газеті «Юридичний погляд» у якому, з-поміж іншого, розповідається мешканцям місцевої громади про можливість отримання безоплатної правової допомоги.

Переглянути випуск

Другий випуск побачив світ завдяки співпраці Козятинського місцевого центру з надання БВПД та редакції газети «Колос» міста Погребище. «Юридичний погляд» – це інформаційне видання, яке щомісячно виходить в редакції газети «Колос» тиражем в 3.300 екземплярів. Потенційними читачами газети є жителі Погребищенського району та міста Погребища, адже її можна придбати в будь-якому газетному кіоску. Оформлення передплати здійснюється в усіх поштових відділеннях району та безпосередньо у листонош.

У поточному номері видання розміщені наступні публікації:

«Безкоштовно відстояти свої права в суді можливо, звернувшись до Козятинського місцевого центру з надання БВПД», – у цій статті читачі мають змогу дізнатися більше про можливість вирішити будь-які правові питання звернувшись до Козятинського місцевого центру з надання БВПД, а також про те, як працівники центру допоможуть безкоштовно відстояти права та інтереси в суді. У якості ілюстрації наведена історія успішної справи адвоката Наталії Пронівої, яка у судовому порядку домоглася, щоб міська рада уклала з громадянкою, як квартиронаймачем, договір найму житлового приміщення.

«Електронне декларування» – у цій статті йдеться про те, що з 1 січня 2017 року стартувала друга хвиля електронного декларування. Вона охоплює всіх суб’єктів декларування та усі типи декларацій, зокрема:

а) щорічні декларації, які повинні бути подані в період з 1 січня до 1 квітня;

б) декларації перед звільненням;

в) декларації після звільнення (подаються до 1 квітня наступного року);

г) декларації кандидатів на посади суб’єктів декларування.

Читачам  роз’яснюють правила заповнення е-декларації.

Правова консультація на тему: «Узаконення самочинного будівництва», – де висвітлено два шляхи такої процедури: через суд або у спрощеному порядку через Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

«Про право на соціальні стипендії», – у статті детально приділено увагу категоріям осіб, які мають право на отримання соціальних стипендій. Водночас, уточнюється і перелік документів, які надаватимуться студентами (курсантами) для призначення соціальних стипендій.

У такому форматі читачам газети щомісячно пропонуватимуться консультації правового характеру, роз’яснення прав громадян та як ними користуватися, висвітлюватимуться, також, випадки успішних справ захисту та представництва осіб у суді.

17 березня 2017 року, директор Козятинського місцевого центру з надання БВПД Олександр Комар особисто вручив головному редактору газети «Колос» Миколі Маценку подяку директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області за високий професіоналізм, щире прагнення допомогти у вирішенні життєвих проблем своїм землякам.

Нагадуємо, що Козятинський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а, тел.: (04342) 2-00-17.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).