назад
19.11.15

Виконання зобов’язань у рамках Меморандуму по співпрацю між НААУ та Мін’юстом у сфері надання безоплатної правової допомоги

8745989Сьогодні, 19 листопада 2015 року, минає 2 роки з часу підписання Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги. Публічний звіт про його виконання оприлюднила лише одна зі сторін.

Нагадаємо, Меморандум, затверджений рішенням Ради адвокатів України від 27 вересня 2013 року № 230 «Про укладення Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги» та наказом Міністерства юстиції України від 15 листопада 2013 року № 2424/5 «Про укладення Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги» (далі – Меморандум), підписаний сторонами 19 листопада 2013 року, і має для відповідних суб’єктів силу рішення Ради адвокатів України або наказу Міністерства юстиції України.

Координаційний центр з надання правової допомоги є робочим органом, який, відповідно до пункту 1.2. Меморандуму, забезпечує виконання цього Меморандуму.

Нагадаємо, що 25 вересня 2015 року Координаційний центр оприлюднив публічний звіт про його виконання, відповідно до п.4.5. Меморандуму.

Переглянути публічний звіт про виконання Мін’юстом Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання БПД

Також публічний звіт листом Координаційного центру № 25-1859 від 24.09.2015 був надісланий Раді адвокатів України для розміщення на веб-сайті Національної асоціації адвокатів України відповідно до пункту 2.2.1. згаданого Меморандуму. Втім, виконання цього пункту Меморандуму зі сторони НААУ не відбулося і звіт оприлюдений не був.

У зазначеному листі від 24 вересня 2015 року Координаційний центр також звернувся до НААУ з проханням надати для розміщення на веб-сайтах Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги публічний звіт про виконання Меморандуму стороною Національної асоціації адвокатів України. Станом на 19 листопада 2015 року звіту НААУ із виконання згаданого меморандуму не надано.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter