назад

Виправдальний вирок для клієнту Центру з надання БВПД, інваліда 3-ої групи

Громадянин К. був обвинувачений за ст. 286 ч. 2 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Покарання за нього – позбавлення волі до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років.

Обвинувачений К. звернувся до Регіонального центру з надання БВПД, яким було видано для його захисту доручення № 015-0005178 від 16.10.2014 року адвокату Златі Н.

Під час здійснення захисту адвокат Златі Н. встановила ряд грубих порушень кримінально-процесуального законодавства з боку слідства, спростувала всі доводи обвинувачення та довела суду, що у показаннях допитаних у судовому слідстві свідків обвинувачення містяться суттєві розбіжності та протиріччя.

Обвинувачений не визнав своєї вини у інкримінованому йому злочині. Він пояснив, що за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП, внаслідок чого пасажирка цього автомобіля отримала тяжкі тілесні ушкодження, був не він, а інша особа. Крім того, К. взагалі ніколи не навчався керувати автомобілем і не сідав за кермо.

В результаті розгляду справи Ренійський районний суд Одеської області 26.01.2016 року визнав невинним клієнта адвоката Златі Н. та виправдав його.