назад

Виправдувальний вирок: адвокатка з Житомирщини захистила клієнта, якого звинувачували у вбивстві

NN1Незважаючи на реформування правоохоронних органів в Україні, ще й досі трапляються випадки безпідставного звинувачення людини у вчиненні кримінального правопорушення.
Завдяки професійним діям адвокатки Наталії Нагорної, яка захищала свого клієнта за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, у суді вдалося довести невинуватість обвинуваченого та отримати виправдувальний вирок.

Сергія Єгорова (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) звинуватили у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, тобто вбивстві, що карається позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років.
За версією обвинувачення, 14 грудня 2016 року внаслідок розвитку конфлікту з потерпілим на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків під час якого у обвинуваченого виник злочинний умисел на умисне вбивство, який він в подальшому реалізував.
У судовому засіданні Сергій Єгоров свою вину у вбивстві людини не визнав.
Дотримуючись стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги під час кримінального судочинства адвокатка Наталія Нагорна довела суду необхідність дотримання презумпції невинуватості, коли ніхто не може бути підданий кримінальному покаранню, доки його вину не буде доведено в законному порядку, а також звернула увагу суду на те, що ключові докази надані стороною обвинувачення є недопустимими, оскільки здобуті внаслідок істотного порушення вимог закону.
У результаті якісного та послідовного захисту адвокаткою Наталією Нагорною прав та законних інтересів клієнта Житомирський районний суд Житомирської області ухвалив вирок, яким визнав Сергія Єгорова невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.115 КК України та виправдав його у зв’язку з недоведеністю вчинення ним цього злочину.
Таким чином, адвокатка Наталія Нагорна домоглась ухвалення виправдувального вироку у кримінальному провадженні за безпідставним звинуваченням клієнта у вчиненні ним особливо тяжкого злочину.