назад

Вирішення трудових спорів без звернення до суду завдяки системі правової допомоги

Ідеальні безконфліктні відносини в колективі з роботодавцем це скоріше виключення, аніж норма. Конфлікти з роботодавцем виникають як у поодиноких працівників, так і у цілих колективів. При цьому сторони спору в апріорі нерівні.

Соціальний діалог є дуже важливим інструментом у врегулюванні соціально-трудових відносин. Як найбільш безболісно вирішити такі конфліктні ситуації, без доведення справи до суду та задовольнити інтереси сторін, шляхом надання правової допомоги  та відповідно до ЗУ «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)»

обговорили під час робочої зустрічі директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова, Регіональна координаторка Уповноваженого ВРУ з прав людини у Вінницькій області Наталія Гурковська та наачальник відділення Національної служби посередництва та примирення у Вінницькій області Богдан Мусієнко.

Учасники домовились про спільну співпрацю по зверненням громадян щодо надання їм правової допомоги в питаннях практичного застосування трудового законодавства, а також про подальше проведення спільних просвітницьких заходів з метою підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин, а також проекти змін до трудового законодавства України.