назад
19.04.16

Виступ на обласному радіо «Житомирська хвиля»

19.04.2016. - radio 419 квітня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська виступила на обласному радіо «Житомирська хвиля» на передачі «Право».

На початку запису радіопередачі Наталія Радушинська нагадала слухачам про Регіональний та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, їх призначення, відмітила роботу адвокатів Центрів, навела успішні практики адвокатів.

Ведуча радіопередачі Валентина Тичина попросила детальніше зупинитися на реформі, яка сталися, зокрема, про створення бюро правової допомоги.

У зв’язку з реформуванням територіальних органів Міністерства юстиції та розвитком системи безоплатної вторинної правової допомоги з 1 липня в Україні будуть працювати бюро правової допомоги, – акцентувала Наталія Радушинська. – Наближення до громадян надання правової допомоги – це першочергова мета створення бюро. Це дозволить підвищувати правову свідомість людей.

Також бюро буде займатися наданням безоплатної первинної правової допомоги громадянам, надавати консультації та роз’яснення, приймати звернення громадян про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги. Усі бюро матимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, а в подальшому й до всіх державних електронних сервісів».

Також заступник директора роз’яснила порядок проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги, мета якого – відкритий та неупереджений відбір кваліфікованих і вмотивованих на роботу в сфері надання безоплатної правової допомоги.

«Для участі у конкурсі претендентам необхідно до 18:00 4 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua.А до 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», – пояснила Наталія Радушинська. – Зареєструватися на курсах дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці.

Претенденти, які пройшли курс дистанційного навчання будуть запрошені на структуроване інтерв’ю, яке розпочнеться після 16 травня 2016 року. Структуроване інтерв’ю дозволить зрозуміти членам комісії наскільки претенденти відповідають встановленим вимогам, а саме: вища юридична освіта не нижче першого (бакалаврського) рівня вищої освіти; вільне володіння українською мовою; аналітичне мислення, спроможність швидко орієнтуватися і шукати необхідну інформацію; стресостійкість».

Підсумовуючи радіопередачу, ведуча Валентина Тичина закликала громадян знати свої права та звертатися за допомогою у Регіональний та місцеві центри, а згодом і в новостворені бюро правової допомоги.

{module Аудіо_Житомирське облрадіо_19.04.2016}

19.04.2016. - radio 1 19.04.2016. - radio 2
19.04.2016. - radio 3