назад
13.04.18

Виїзд до села Остапівка Драбівського району

0418-ostashivka-10 квітня 2018 року головний спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Володимир  Носенко здійснив виїзд до села Остапівка Драбівського району відповідно до плану роботи Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на ІІ квартал 2018 року, з метою підвищення рівня правової свідомості та спроможності громадян у сфері захисту та реалізації своїх прав.

Проведено робочу зустріч з сільським головою Юхимом Чечот та працівниками сільської ради. Обговорено питання щодо перспективи створення об’єднаної територіальної громади села та розширення системи безоплатної правової допомоги у громаді.

Присутніх було ознайомлено із змінами  внесеними  до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, що розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Даними законодавчими змінами розширено категорію дітей як суб’єктів права на БВПД. Отримати її відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а й усі діти.

Також було організовано прийом громадян та надано правові консультації трьом місцевим жителям щодо стягнення заборгованості по аліментах, визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування та по земельному питанню.

Проведено вуличне інформування жителів с. Остапівка  щодо проекту Мін»юсту «Я маю право!» та порядку отримання безоплатної правової допомоги. Поширено інформаційні буклети  на різні тематики.