назад
03.08.17

Виїзд фахівців бюро у рамках надання адресної правової допомоги

ShM 2017 07 26  adresna dopomoga paliivka 1Уже давно в практику роботи центрів правової допомоги та бюро надійно увійшла система надання адресної допомоги громадянам, які за станом здоров’я не можуть самостійно відвідати центр або бюро. Надання адресної правової допомоги для таких категорій громадян постійно практикується місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомог. У ході зустрічей фахівці центру, бюро, вивчають надані документи, з’ясовують проблеми клієнтів, надають юридичну консультацію, та при необхідності, приймають письмові звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Так,3 серпня начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський  відвідав громадянку за місцем  проживання в с. Паліївка Ямпільського району, оскільки, в силу свого похилого віку та обмеження можливості самостійно пересуватися вона не може, також не має змоги самостійно дістатися до бюро.

Під час бесіди Володимир Лящевський надав роз’яснення щодо порядку спадкування та посвідчення заповіту, змісту положень Цивільного кодексу України та Закону України “Про нотаріат”,  де визначено коло суб’єктів, які мають право посвідчувати заповіт, а також повідомлено заявницю про права заповідача, порядок вчинення дій при посвідченні заповіту.

Також, в ході бесіди працівник бюро проінформував клієнтку про діяльність та систему безоплатної правової допомоги яка є гарантією того, що всі особи, що знаходяться під юрисдикцією цієї держави , мають рівні можливості захистити свої права та рівний доступ до правосуддя, незалежно від майнового статусу, місця знаходження та інших факторів.

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,12, тел.: 05456-2- 20 -50.