назад

Виїзна юридична консультація в селі Комарів Галицького району

4На передодні Дня Незалежності України представники ГО «Галицька правозахисна група», спільно з працівниками Івано-Франківського МЦ з надання БВПД, в ході реалізації Проекту «Забезпечення доступності правової допомоги для жителів сільських територіальних громад» провели першу виїзну юридичну консультацію в селі Комарів Галицького району. Дана ініціатива виконується в рамках Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». 

Консультування громадян у приміщенні Комарівської сільської ради здійснювали адвокат М. Лотоцький та голова ГО «Галицька правозахисна група» С. Шулятицький, а також працівники новоствореного Галицького бюро правової допомоги Н. Стадник та М. Коляджин.

Жителям села Комарів було надано безоплатну первинну правову допомогу з цілого ряду питань серед яких найбільший інтерес громадян викликали питання у сфері земельних відносин. Також жителям села надано консультації з приводу порядку захисту своїх прав як відповідачів у цивільних справах, особливостей оплати послуг за природний газ у літній період з урахуванням наданих субсидій; роз’яснення практичних аспектів у сфері пільг, які надаються дітям війни; порядку захисту прав неповнолітньої дитини у випадку зняття інвалідності; роз’яснення підстав відмови в присвоєні почесного звання України «Мати-героїня». 


{gallery}pictures/2016.08.29_юридична_консультація{/gallery}