назад
17.04.18

Виїзна зустріч з адвокатами у рамках роботи Офісу громадського захисника

12.04.2018 5

12 квітня 2018 року адвокат-наставник Володимир Білан та директор Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова відвідали Гайсинський місцевий центр, де провели робочу зустріч з адвокатами. Це перша виїзна зустріч для адвокатів, що працюють у віддалених районах. Участь у ній взяли сім адвокатів, що співпрацюють зі системою безоплатної правової допомоги.

Захід розпочала Марина Лукіянова. Вона розповіла детально про початкові дії при вступі адвоката у справу, зокрема, порядок дій після прийняття доручення центру. Наголосила на необхідності вчасного звітування по виконаним дорученням. «У разі виникнення спірних моментів під час складання та заповнення актів надання БВПД, адвокати, насамперед, повинні керуватися Постановою КМУ від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», – зазначила Марина Дмитрівна.

Адвокат-наставник Володимир Білан наголосив на тісній взаємодії адвокатів-наставників з адвокатами, які надають БВПД. «Основне моє завдання – надання консультативної допомоги молодим адвокатам. Я завжди відкритий для діалогу та готовий співпрацювати…», – зазначив адвокат-наставник.12.04.2018 2

Ірина Лісова, директор Гайсинського місцевого центру з надання БВПД, зробила акцент на ситуаціях, коли у адвокатів виникають проблеми при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, а також розповіла про усталені практикою алгоритми їх вирішення.

На заході обговорювали питання витрат, які пов’язані з наданням БВПД: проїзд до місця надання правової допомоги, перелік документів, які підтверджують витрати, відшкодування на відрядження за межі регіону та інше.

Наразі, адвокати зустрічі готують свої пропозиції щодо покращення співпраці з системою БПД та скерують їх до Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області з метою усунення прогалин у відповідному законодавстві.

У майбутньому такі виїзні зустрічі адвокат-наставник спільно з директорам Регіонального центру проведе у Козятинському, Томашпільському та Могилів-Подільському районах.

Довідково:

Нагадаємо, що впровадження офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях передбачене, зокрема, Стратегією реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки та Планом дій щодо реалізації положень Стратегії, Планом пріоритетних дій Уряду на 2017 рік та середньостроковим планом пріоритетних дій Уряду до 2020 року, деталізованим планом заходів Міністерства юстиції України на 2017 рік, а також планом діяльності Координаційного центру з надання правової допомоги на 2017 рік.

Концепція пілотного проекту моделі офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях у Вінницькій, Рівненській областях та м. Києві затверджена відповідним наказом Координаційного центру з надання правової допомоги (переглянути).

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Гайсинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гайсин, вул. І. Франка, 28; тел.: (097) 224 66 96.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106