назад

Виїзне консультування для жителів села Михалкове

41-121 листопада 2017 року фахівець системи безоплатної правової допомоги провела виїзне консультування для жителів села Михалкове Сокирянського району.

Земельне та спадкове право – з цими питаннями під час роботи мобільного консультаційного пункту звернулись двоє місцевих жителів. Зокрема їх цікавив порядок оформлення спадщини після смерті особи, з якою заявниця проживала однією сім’єю без реєстрації шлюбу.

«Це питання регулюється статтею 1264 Цивільного кодексу України, а саме, що особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім’єю не менш як п’ять років до часу відкриття спадщини, відносяться до четвертої черги спадкоємців за законом. Для підтвердження свого права на спадщину і подальшого її оформлення, необхідно звернутись до суду із заявою про встановлення факту проживання зі спадкодавцем однією сім’єю», – пояснила головний спеціаліст Сокирянського бюро правової допомоги Яна Ясінська.

Присутні також дізнались, що Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує правове обслуговування жителів міста Новодністровськ, а також Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів Чернівецької області.

Буковинців поінформували також про можливість отримання правових консультацій за допомогою Skype-зв’язку або Viber. Як скористатися правовою допомогою у такий спосіб розповіла Яна Ясінська.

Опісля присутнім повідомили про всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО».

По закінченню заходу учасникам зустрічі роздали інформаційні матеріали про систему БПД та її можливості , контактну інформацію про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що функціонують на території Чернівецької області.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).