назад
08.04.19

Виїзне консультування громадян

 14 квітня 2019 року з метою реалізації Графіку надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області на І півріччя 2019 року, затвердженого наказом Головного територіального управління юстиції у Черкаській області від 29.12.2018 № 948/06/15/0, на базі Кропивнянської сільської ради Золотоніського району проведено виїзний прийом громадян.

Захід відбувся за участі фахівців Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, міськрайонних відділів державної реєстрації актів цивільного стану, державної виконавчої служби та приватного нотаріуса.

Консультування громадян проводилося з метою запобігання порушення їх прав, гарантованих Конституцією України  та законами у різних сферах життя, а також, ознайомлення їх з роботою юстиції та системою правової допомоги в Україні.

 3Переважну більшість громадян цікавив порядок перерахунку пенсій з березня поточного року та умови дострокового виходу на пенсію.

Правову допомогу та роз’яснення, цього дня, отримало семеро місцевих жителів з питань соціального захисту, земельного, спадкового та адміністративного права.

 4Поряд з цим, громадян було проінформовано про початок інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство», яке реалізується в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

З метою здійснення інформаційного супроводу, серед присутніх були поширені буклети системи безоплатної правової допомоги та проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»: «Безоплатна правова допомога в Україні», «Відповідальне батьківство: пам’ятка для батьків», «Відповідальним батькам-урядова підтримка», «Юстиція відкрита для людей».

В приміщені сільської ради розміщено соціальні плакати: «Податкова знижка для навчання» та «Поїхати з дитиною за кордон – легко!».