назад

Виїзне консультування громадян на Перечинщині

VyizyPer 1    У середу, 4 жовтня, у рамках роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги  та роботи оперативного штабу, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець та начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач спільно з фахівцями Перечинського бюро правової допомоги Т. Кость та І. Хом’як  провели спільний виїзний прийом громадян у  м. Перечин на базі бюро правової допомоги а також у селах Тур’я Пасіка та Раково  Перечинського  району в приміщенні Тур’є Пасічанської сільської ради.

    На прийом до фахівців звернулося одинадцять місцевих мешканців, яким були надані фахові юридичні консультації з питань виготовлення ID-картки для неповнолітнього, приватизації земельних ділянок, компенсації коштів на отримання житла для учасників АТО, порядку укладення шлюбу та реєстрації новонародженої дитини, переоформлення будинку на сина, зняття з реєстрації, внесення змін до статутних документів громадської організації, щодо відмови у призначенні пенсії держслужбовця тощо. Фахівці також прийняли звернення від учасника АТО для надання йому безоплатної вторинної правової допомоги щодо визначення додаткового строку для прийняття спадщини та оформлення права власності на спадкове майно.

VyiznPer 2
    Крім того фахівці ознайомили присутніх з напрямками діяльності системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті та Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області та структурних підрозділів, а також розповіли про Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який триває з 14 серпня по всій країні, і має на меті сформувати нову правову свідомість громадян шляхом інформування про їхні права та механізми їх захисту.
    Серед місцевих мешканців було розповсюджено буклети з актуальних питань: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», розроблені МЮУ в рамках цього проекту, та інші інформаційні матеріали консультативного характеру.