назад

Виїзне консультування на для жителів Кіцманського району

58-106 грудня 2017 року начальником Кіцманське бюро правової допомоги Анжелою Олексюк організовано виїзне консультування на базі Южинецької сільської ради.

Про можливість отримання безоплатної правової допомоги та які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога. Про це жителям села Южинець під час виїзного консультування розповіла начальник Кіцманського бюро правової допомоги Анжела Олексюк. Вона акцентувала увагу на тому, що з 2017 року розширилось коло осіб, які мають право скористатись допомогою професійного адвоката, послуги якого оплачує держава.

Під час зустрічі з представниками сільської ради, зокрема Южинецьким сільським головою Катериною Танасійчук були проведені перемовини щодо подальшої співпраці та проведення спільних заходів. Найпершою метою яких буде підвищення правової освіти та культури людей, які проживають в селі Южинець Кіцманського району. Крім того, сільському голові надано консультаційно-методичну допомогу щодо створення спеціалізованих установ.

Жителям села Южинець роздали буклети з контактною інформацією та на різну правову тематику.

В рамках реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» присутніх проінформовано про функціонування проекту, завданням якого є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права та розповсюджено інформаційні матеріали.

Жителі сіл чекають таких заходів, адже це дає можливість отримати фахові правові консультації безкоштовно і для цього не потрібно витрачати час та гроші на дорогу, аби дістатись до районного центру.

Під час виїзного консультування громадяни зверталися з таких питань: порядок відмови від прийняття спадщини, набуття права власності на житловий будинок, ставки податку на нерухоме майно.

На базі Южинецької сільської ради створено дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).