назад
11.12.18

Виїзне консультування сільського населення щодо додаткової пенсії та доплати чорнобильцям

Драбівське БПД   заходи37 грудня 2018 року з метою створення належних умов для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги фахівцями Драбівського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання БВПД здійснено виїзд до мешканця Драбівського району, який за станом здоров’я потребує постійного стороннього нагляду та не може з’явитися за наданням юридичних послуг особисто.

Громадянину надано роз’яснення щодо додаткової пенсії та доплати учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Фахівець бюро роз’яснила, що додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, призначається згідно статей 50, 51 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Роз’яснено, що така пенсія надається особам, які мають статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС або постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи на підставі посвідчення «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» або «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи».

Щомісячна компенсація сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи згідно статті 52 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Компенсація призначається за заявою на кожного непрацездатного члена сім’ї, який був на утриманні годувальника, на підставі документів про встановлення причинного зв’язку смерті з Чорнобильською катастрофою.

Також, громадянина поінформовано про просвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів.

Того ж дня фахівцями бюро проконсультовано мешканців села Митлашівка Драбівського району з різних правових питань, доведено інформацію про роботу системиу безоплатної правової допомоги, як захищати свої права, куди звертатися за правовою підтримкою у складних життєвих ситуаціях та ознайомлено з загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!».

Драбівське БПД   заходи2

Під час вуличної акції поширено буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!», «Як протидіяти домашньому насильству?», а також інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.