назад
26.04.18

Виїзне консультування у с. Матусів Шполянського району

spola24 квітня 2018 року на виконання Графіку надання адресної безоплатної правової допомоги проведено виїзне консультування населення с. Матусів Шполянського району до якого залучено працівників Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослава Кобця, Світлану Бабенко, представників Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, Шполянських районних відділів ДРАЦС та ДВС ГТУЮ у Черкаській області, приватного нотаріуса Шполянського районного нотаріального округу.

На базі сільської ради зібралося чимало сільських жителів, які потребували правової допомоги у вирішенні різноманітних питань.

Фахівці поінформували присутніх про основні завдання Смілянського місцевого центру, роз’яснили хто має право на безоплатну правову допомогу та які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога.

Під час зустрічі жителі села отримали відповіді на питання щодо сімейного, земельного, житлового права, соціального захисту пільгових категорій населення, оформлення спадщини за законом. Обговорено заходи щодо попередження рейдерського захоплення землі та врожаю шляхом накладення заборони на проведення будь-яких реєстраційних дій терміном до 10 діб та підключення послуги SMS-Маяк, що сприяє оперативному реагуванню на зміни статусу нерухомого майна.

Наприкінці заходу працівниками Смілянського місцевого центру розповсюджено інформаційні буклети з найбільш актуальних для сільської місцевості питань, а саме: оформлення і нарахування субсидії та укладення договорів оренди землі.

Такі виїзди є необхідними та доречними, адже більшість осіб сільського населення не знають куди їм звернутись за правовою інформацією та консультацією.