назад

Виїзне консультування у військовому шпиталі на Дніпропетровщині

13711596 1753041091641684 528129473 oНа початку липня у військовому шпиталі, що розташований у смт. Черкаське, Першим дніпропетровським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом з громадськими організаціями «Правозахисна Група «Січ» та «Юридична сотня» проведено інформаційно-просвітницький захід для військовослужбовців, що на даний час перебувають на лікуванні.

Присутні на заході військовослужбовці мали можливість переглянути презентацію щодо права на безоплатну правову допомогу від центрів безоплатної вторинної правової допомоги; ознайомитися з діяльністю правозахисних організацій, зокрема ГО «Юридична сотня» та Правозахисна Група «Січ»; поспілкуватися з соціальним працівником Центру психічного здоров’я та травматерапії Форпост HELP. Також хлопці переглянули та провели жваву дискусію про права людини через бачення українського режисера Дмитра Глухенького та його документальний фільм «Металобрухт».

Під час виїзного прийому бійців переважно цікавили питання про права та пільги військовослужбовців та членів їх сімей, порядок укладення та розірвання військових контрактів, виплати заробітної плати та різних надбавок за особливі умови проходження служби.

Першим дніпропетровським місцевим центром з надання БВПД були залишені інформаційні буклети щодо права на безоплатну вторинну правову допомогу; пільги учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них; щодо реалізації права учасників АТО на землю та жито; забезпечення ліками; дії мобілізованого позичальника, який має зобов’язання по кредиту та незаконно звільнених учасників АТО, а також щодо укладення та припинення контрактів військовими під час АТО.

Крім того, фахівці ГО «Юридична сотня» розповсюдили серед присутніх пам’ятку військовослужбовця про права, відповідальність та гарантії захисту, а також інформаційні брошури з різних актуальних питань учасників АТО.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, буд. 52, тел. 056 742 82 30.

Інформація про адреси та телефони місцевих центрів Дніпропетровської області знаходиться за посиланням на офіційному веб-сайті Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області

Контакти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по України можна дізнатися на сайті legalaid.gov.ua та за телефоном безкоштовної гарячої лінії 0 800 21 31 03.

Також діє безкоштовна телефонна лінії ГО «Юридична сотня» 0 800 308 100, за якою учасники АТО можуть отримати безкоштовну консультацію юриста.

{gallery}news/2016/08/01082016{/gallery}