назад
14.12.18

Виїзне консультування жителів Золотоніського району

МЦ виїзд 212 грудня 2018 року з метою забезпечення належного доступу сільського населення до правової допомоги та в рамках Всеукраїнського тижня права фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками Головного територіального управління юстиції у Черкаській області проведено консультування громадян на базі Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області.

Сільких жителів проконсультовано щодо питання порядку оформлення спадщини, порядку збільшення розміру аліментів та питання, яке є актуальним практично для кожної сім’ї, – призначення субсидії, зокрема, як отримати субсидію тільки на фактично проживаючих мешканців.

Роз’яснено, що розгляд питання про нарахування субсидії на фактичну кількість людей, які проживають в квартирі (будинку), здійснюється Комісією на підставі письмової заяви субсидіанта з відповідним проханням. При цьому, в декларації вказується повний склад зареєстрованих мешканців, але з позначкою «не проживають» навпроти відсутніх членів сім’ї.

На підставі цих документів, а також довідки, що підтверджує факт непроживання конкретної особи за цією адресою, соціальний інспектор перевіряє матеріально-побутові умови і складає акт. За результатами перевірки співробітниками управління соцзахисту населення готується подання на Комісію, яка може прийняти рішення про нарахування субсидії за фактичною кількістю проживаючих у помешканні осіб.

Під час заходу мешканців села поінформовано про основні напрямки реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». З метою здійснення інформаційного супроводу серед присутніх поширено буклети наступної тематики: «Не отримуєш аліменти?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», «Не знаєш, як вирішити спір?», «Не знаєш, як оформити субсидію?»; «Як протидіяти домашньому насильству?», та інформаційний бюлетень Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей».

У приміщенні сільської ради розміщено соціальні плакати системи безоплатної правової допомоги та Міністерства юстиції України на теми: «Податкова знижка на навчання», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!».