назад

Виїзні прийоми громадян, організовані бюро правової допомоги Сарненського МЦ

gol

Бюро правової допомоги, які є структурними підрозділами Сарненського місцевого центру з надання БВПД, активно здійснюють правопросвітницьку роботу в громадах відповідних районів. Однією з форм такої роботи є проведення виїзних прийомів громадян по місцевих радах.

Для забезпечення права на безоплатну правову допомогу громадян, які не мають змоги добиратися до райцентру, фахівці Березнівського бюро правової допомоги провели виїзні прийоми у Балашівській, Моквинській та Малинській сільських радах. 

Жителів населених пунктів консультували керівник бюро Микола Ничипорук та головний спеціаліст Юлія Пахальчук.

1

Спектр питань, з якими зверталися громадяни, досить широкий, однак можна виділити основні: соціальне забезпечення, спадкування, земельні відносини, оформлення правовстановлюючих документів на житловий будинок тощо. Всі громадяни отримали юридичні консультації, окрім того, їм роз’яснили порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2

Окрім того, у Березнівському бюро правової допомоги відбувся семінар-навчання для вивчення Закону України «Про виконавче провадження» та спільний прийом громадян з питань виконання судових рішень за участю начальника Березнівського районного відділу ДВС ГТУЮ у Рівненській області Наталії Трембіцької. Під час заходу його присутні опрацювали основні пункти ЗУ «Про виконавче провадження», з’ясували перспективи новацій та можливість застосування нових норм закону на практиці.

Тим часом керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демидчик (на головному фото) та головний спеціаліст Олена Хомутовська організували виїзний прийом громадян у Мульчицькій та Собіщицькій сільських радах Володимиреччини.

3

Основні питання, які цікавили громадян, стосувалися порядку виконання судових рішень, отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, оформлення пенсії пільговим категоріям (особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС), порядку спадкування за заповітом, питань земельного законодавства, особливо аспектів добросусідства. Окрім того, фахівці роз’яснювали положення законодавства щодо поділу майна, яке перебуває у спільній сумісній власності, порядок призначення аліментів для неповнолітніх дітей.

Окрім того, на Рокитнівщині працівники місцевого бюро правової допомоги організували прийом громадян у Глинівській сільській раді. Роз’яснення та консультації мешканцям населеного пункту надавав головний спеціаліст бюро Ігор Богданець. Під час прийому за юридичними консультаціями зверталися з питань земельних відносин та соціального забезпечення. Спеціаліст бюро роз’яснив місцевим жителям, що таке безоплатна правова допомога, як і де її отримати. Також в селі Глинне провели «вуличне інформування» та роздали інформаційні брошури про систему БПД та діяльність Рокитнівського бюро правової допомоги.

4

Виїзди в сільську місцевість здійснили і представники Дубровицького бюро правової допомоги – його керівник Юлія Сидоришина та спеціаліст Наталія Поліщук. Прийоми громадян відбулися у селі Висоцьк, що є центром Висоцької об’єднаної територіальної громади, та Колки. Громадяни зверталися з питаннями щодо кредитного договору, підстав та порядку позбавлення батьківських прав, земельного права, приватизації житлових будинків, отримання статусу учасника бойових дій та звільнення з військової служби після закінчення строку контракту.

Довідково. Адреси та контактні дані бюро правової допомоги – структурних підрозділів Сарненського місцевого центру:

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел.: (03653) 5-34-44, (067) 836-50-41, (096) 117-38-45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091-88-85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085-13- 52.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635) 2-30-03, (097) 318-59-96.