назад

Виїзні прийоми громадян у віддалених селах Шацького району

1. Виїзний прийом новый размер2 та 8 листопада 2016 року, з метою консультування громадян з правових питань, працівники Шацького бюро правової допомоги спільно з головою Шацької районної ради провели виїзні прийоми мешканців віддалених сіл Пулемець, Перешпа, Ростань, Хрипськ, Затишшя, Кам’янка, Острів’я та Піща Шацького району.

В основному людей цікавили питання спадкового, земельного права, пенсійного та соціального забезпечення, а найбільше – порядок отримання субсидій та соціальних виплат. Працівники бюро правової допомоги надавали відповідні роз’яснення та роздавали інформаційні матеріали.
Одним з найактуальніших було питання призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та порядку надання такої допомоги.

2. Виїзний Хрипськ новый размер
Юристи Шацького бюро правової допомоги інформують, що відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» допомога призначається і виплачується у грошовій формі малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України та мають середньомісячний сукупний дохід сім’ї нижчий від прожиткового мінімуму.
Для отримання допомоги потрібно подати заяву до органу соціального захисту, у якій надається згода сім’ї на збір інформації про її власність, доходи та майно. До заяви про надання державної соціальної допомоги також додаються: документ, що посвідчує особу уповноваженого представника сім’ї, довідка про склад сім’ї, декларація про доходи та майно осіб, які входять до складу сім’ї (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї); довідка про наявність та розмір земельної частки (паю).
У декларацію не включаються державна соціальна допомога, призначена відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», нарахована субсидія за спожиті житлово-комунальні послуги, сплачені членами сім’ї аліменти, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, на час її проведення.
У разі прийняття рішення про відмову в наданні соціальної допомоги, орган соціального захисту населення письмово повідомляє про це уповноваженого представника сім’ї із зазначенням підстав відмови та порядку оскарження рішення.
Довідково:
Відділ «Шацьке бюро правової допомоги» Володимир-Волинського МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою: смт Шацьк, вул. 50 років Перемоги, 1б, тел.: (03355) 2-08-47.