назад

Виїзні прийоми – крок до правової освіченості громади

VPZ2Виїзні прийоми громадян необхідний та важливий напрямок роботи для місцевих центрів та бюро правової допомоги. Подібні заходи відбуваються регулярно і вже довели свою ефективність. Про найцікавіші заходи, які відбулись останнім часом, читайте у нашому огляді.

20 лютого начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Бердичівського місцевого центру з надання БВПД Олександр Невдовиченко та провідний спеціаліст Бердичівського районного відділу реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Наталія Онищук провели виїзний прийом громадян у с. Скраглівка Бердичівського району. Присутнім розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право» та про систему безоплатної вторинної правової допомоги. Під час виїзного прийому громадян цікавили питання які стосувалися порядку оформлення договору дарування, оформлення пенсії жінці, яка утримує дитину інваліда, процедури отримання земельної ділянки учасником бойових дій, оформлення права власності на земельну ділянку, оформлення паспорту для виїзду за кордон, оформлення допомоги при народженні дитини.VPZ1
Окрім цього начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Невдовиченко провів правоосвітній семінар для працівників Скраглівської сільської ради, де розповів про останні зміни у законодавстві України.VPZ3
21 лютого начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв спільно з директором Територіального центру соціального обслуговування населення Малинського району УПСЗН Марією Ребренюк в рамках співпраці провели консультації для людей з обмеженими можливостями.

VPZ4
23 лютого фахівець Овруцького бюро правової допомоги Марина Ковальчук провела виїзний прийом у селі Нові Велідники.
Громадян, які звернулись за правовою допомогою, ознайомили з діяльністю системи безоплатної правової допомоги, роботою бюро правової допомоги та отримали інформаційні буклети.
Мешканцям села надали безоплатну юридичну допомогу. Здебільшого громадян цікавили питання щодо доплати до пенсії, приватизації земельної ділянки, оформлення спадщини, стягнення аліментів та інші.
Також Марина Ковальчук повідомила про загальнонаціональний просвітницький проект «Я маю право» основна мета якого «озброїти» громадян знаннями про свої права та навчити їх захищати.

{module Бердичівський МЦ}

{module Коростенський МЦ}