назад

Виїзні робочі зустрічі в Надвірній та Яремчі з питань розширення системи надання БПД

2З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо створення бюро правової допомоги (БПД) в районах та містах області начальником Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області М. Станіщуком та директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області М. Євчуком, директором Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги В. Стусяком спільно з начальником Надвірнянського районного управління юстиції Ю. Ільківим проведено робочі зустрічі з головою Надвірнянської РДА – О. Кенізом, головою Надвірнянської районної ради –  І. Гурмаком, міським головою м. Надвірна – З. Андрійовичем та міським головою м. Яремче – В. Онутчаком.

 

М. Станіщук повідомив, що у новостворених бюро жителі області зможуть скористатися усіма електронними сервісами Міністерства юстиції України. Більше того, до кінця цього року система електронних сервісів буде розширена і вбере в себе всі, без виключення сервіси, які надає українцям Міністерство юстиції України.

 

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області М. Євчук проінформував, що в бюро правової допомоги,   кожен житель району зможе отримати консультацію та роз’яснення законодавства, що дасть можливість підвищити правову обізнаність громадян. Також працівниками бюро надаватимуться послуги щодо представництва окремих категорій громадян в судах, таким чином реалізується їх  право на справедливість і на захист.

Також, директором Івано-Франківського місцевого центру В. Стусяком зупинився на повноваженнях місцевого центру щодо надання безкоштовної правової допомоги для окремих категорій населення, зокрема учасників бойових дій (військовослужбовців АТО та їх сімей), інших громадян, відповідно до Закону «Про безоплатну правову допомогу».


{gallery}pictures/2016.02.12_робочі_зустрічі{/gallery}