назад
26.04.16

Виїзний консультативний пункт працював у Чернігівській загальноосвітній школі-інтернаті

P419059121 квітня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї, у Чернігівській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів імені М.М. Коцюбинського Чернігівської обласної ради працював виїзний пункт консультування громадян та прийому документів. Прийом громадян проводив директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко.

За правовою допомогою звернулось 5 осіб, яким надано 5 консультацій з питань спадкового права (щодо права племінника на спадщину свого дядька), адміністративного права (щодо відповідальності за паління на балконі власної квартири багатоповерхового будинку), сімейних питань (щодо права дитини самій вирішувати з ким їй проживати: з матір’ю, з батьком або перебувати в школі-інтернаті; щодо права неповнолітньої особи продати майно, яке належить їй на праві приватної власності, без дозволу батьків; щодо зобов’язання батька сплачувати аліменти, якщо дитина продовжує навчатись після досягнення нею 18 років). Відвідувачам залишались флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
Також Володимир Бобруйко провів робочу зустріч з директором Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернаті Володимиром Смалем, під час якої було надано інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має на неї право та хто її надає, ознайомлено з порядком розгляду звернень та залишено інформаційні матеріали. Результатом робочої зустрічі є домовленість з Володимиром Смалем про співпрацю, організацію роботи виїзного консультаційного пункту та попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.P4190580P4190583P4190585P4190601