назад
26.04.16

Виїзний консультативний пункт продовжує працювати у місті Славутичі

P420062022 квітня 2016 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Данило Павлюк та юрист громадської організації “МАРТ” Дмитро Шумар здійснили робочий виїзд до м. Славутич Київської області.

З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї, та іншого населення, що проживає в місті Славутичі, було проведено роботу двох виїзних консультативних пунктів у приміщеннях Славутицької міської ради.
За отриманням безоплатної правової допомоги звернулось 4 громадян, яким було надано 5 консультацій: з питань цивільних справ окремого провадження (щодо встановлення факту, що має юридичне значення), сімейного права (щодо реєстрації дитини на території України, яка народилась на території Автономній Республіці Крим), соціального забезпечення (щодо оформлення пільгової пенсії), житлових питань (щодо підстав для знесення незаконно побудованої сусідами стінки будівлі та приведення її у первинний стан), договірних питань (щодо можливості оформлення 1/3 частини квартири на сина колишнього подружжя за договором дарування). Відвідувачам залишались флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
По завершенню прийому громадян було проведено робочі зустрічі з заступником директора Славутицького міського центру зайнятості Валентиною Надточій та директором соціально-психологічного центру м. Славутич Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, головою Славутицька міська громадська організація “Центр розвитку громади” Віктором Одиницею.
З Валентиною Надточій обговорювались питання подальшої співпраці, зокрема, щодо організації виступу перед особами, які перебувають на обліку у Славутицькому міському центрі зайнятості, з темою: “Надання вторинної правової допомоги Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги”, також залишено флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу” для розповсюдження серед відвідувачів.
Віктора Одиницю було поінформовано про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має на неї право та хто її надає, ознайомлено з порядком розгляду звернень, залишено інформаційні матеріали. Результатом робочої зустрічі є домовленість про співпрацю та попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Наприкінці робочого виїзду було проведено «вуличне» інформування населення. Мешканців м. Славутич ознайомлено з функціонуванням системи безоплатної правової допомоги, бажаючим залишались флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.P4200611P4200613P4200615P4200624P4200625 1