назад
06.07.16

Виїзний прийом для ВПО в місті Гребінка

IMG 2885

05 липня 2016 року, в приміщенні Гребінківської районної державної адміністрації працівники Лубенського місцевого центру з надання БПД спільно із представниками Чернігівського громадського комітету захисту прав людини та громадської організації “Небайдужі жінки Донбасу” провели виїзний прийом для внутрішньо переміщених осіб.

Програма із надання безоплатної правової допомоги впроваджується представництвом Датської ради у справах біженців в Україні та Департаменту Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги і захисту цивільного населення в 20-ти областях України.

Одним із напрямків роботи є надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам у формі консультацій. Саме до такого заходу і долучився Лубенський місцевий центр.      

     “Після неодноразових зустрічей із ВПО можемо впевнено сказати, що дану категорію громадян найбільше хвилюють питання виплат допомоги та пенсії, а також можливість вільного переміщення на окуповану територію, де залишилось багато їхніх родичів, а також майна, – говорить директор Лубенського місцевого центру БПД Артем Россоха. – Для захисту своїх порушених прав ВПО можуть звернутись до Лубенського місцевого центру БПД. Більшість із ВПО підпадають під категорію малозабезпечених осіб, отримуючи право на захист адвоката,” – зазначив Артем Россоха.