назад
23.11.16

Виїзний прийом громадян та правопросвітницькі заходи у віддаленому населеному пункті району

22 листопада цього року відповідно до графіку роботи мобільного пункту консультування громадян та плану роботи Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з метою забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правової спроможності населення, яке проживає в найбільш відділених районах командою Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  здійснено виїзд до села Плешкані Золотоніського району.

zolot-pleshkanПід час роботи мобільного пункту консультування, який було створено на базі Плешканівської сільської ради, проведено прийом громадян сільських жителів. Питання, з якими зверталися громадяни, були досить різними. Переважно вони стосувалися приватизації земельної ділянки, невиплати кредиту за договором, соціального забезпечення, а також порядку оформлення спадкового майна та субсидій.

Крім того, працівниками центру із сільським головою Плешканівської сільської ради Галиною Міховою було проведено тренінг на тему: “Порядок розгляду звернень громадян органом місцевого самоврядування”, в ході якого обговорили питання щодо організації роботи зі зверненнями, відповідальності за порушення законодавства про звернення громадян тощо.

Також, у приміщенні сільської ради на інформаційних стендах було розміщено правову інформацію: “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?”, “Як це працює?”, “Реалізація права учасників АТО на землю та житло”, “Дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має зобов”язання по кредиту. Дії незаконно звільнених учасників АТО”, “Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них”, “Укладення та припинення контрактів військовими під час АТО”, “Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами”, “10 популярних запитань про нові тарифи і субсидії”, “Актуальні питання земельного законодавства” та контактні данні місцевого центру.

Цього ж дня, з метою інформування населення про можливості, які надає система безоплатної правової допомоги, проведено інформаційну зустріч з педагогічним колективом та директором Плешканівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ДНЗ” Золотоніського району Людмилою Рябчун. Працівники центру розповіли присутнім про діяльність Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок надання безоплатної правової допомоги, інформацію про категорії осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога, порядок звернення громадян, а також місцезнаходження центру, графік роботи та засоби зв’язку.

Завершальним етапом поїздки стало вуличне інформування територіальної громади.