назад
14.06.16

Виїзний прийом громадян та зустріч з мешканцями-будинку інтернату провели у Солобківцях

IMG 2317     Чи потребують мешканці Солобковецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів правової допомоги і з яких саме питань, вивчала фахівець Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за допомогою анкетування.

     У понеділок, 13 червня, у Солобковецькій сільській раді, що вЯрмолинецькому районі, відбувся виїзний прийом громадян. За правовою консультацією до начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірини Ярусевич звернулося п’ятеро громадян. Вони потребували фахової допомоги у вирішення трудових правовідносин, земельних спорів та роз’яснень щодо оформлення субсидій.

     У Солобковецькому будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів Ірина Ярусевич зустрілася з директором закладу Павлом Підлісним, з яким обговорила шляхи реалізації права громадян, які мешкають у будинку-інтернаті, на безоплатну вторинну правову допомогу та домовилася про подальшу співпрацю у цьому напрямку.

     Щоб визначити, чи потребують мешканці та персонал інтернату правової допомоги та з яких питань, представниця місцевого центру провела анкетування. Відтак детально поінформувала їх про функції, які виконує місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, категорії громадян, яким держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу, та ознайомила з перелікомдокументів, які необхідно подати на підтвердження свого права на адвоката за державний кошт.

{gallery}img/novyny/2016/06_Cherven/14_01{/gallery}