назад
28.09.18

Виїзний прийом громадян в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні” 

    27.09.2018, на виконання Меморандуму підписаного Мін’юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні” директором Білоцерківського місцевого центру, Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру, Вдовикою О.М. проведено прийом громадян у с. Дрозди та с. Поправка Білоцерківського району.

    На прийом у с. Дрозди звернулось 13 осіб з 14 питаннями: земельного права (4), адміністративного права (3), соціального забезпечення (2), сімейного права (2), житлового права (2), спадкового права (1). Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради Морської Галини Олександрівни.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Під час прийому в с. Поправка на прийом звернулось 6 осіб з питань: земельного права (2), сімейного права (2), соціального забезпечення (2). Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради Кабули Івана Петровича.
    Особливу увагу приділено питанням що стосуються земельного права, а саме: розірвання договору оренди землі (паю), з метою використання в особистих потребах, ведення господарства, пролонгація договору оренди землі (паю), у разі смерті орендодавця, розірвання договору оренди землі (комунальна власність) та отримання дозволу на викуп земельної ділянки комерційного призначення, скасування права власності на земельну ділянку, а також інші питання, наприклад: порядок отримання субсидії, порядок стягнення аліментів з дітей на утримання непрацездатних батьків, визнання спадщини відумерлою, забезпечення безпеки руху (встановлення обмежувачів швидкості руху).
Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.
    Під час прийому громадяни поінформовані про проект “Я маю право” та отримали роздаткові матеріали з питань вирішення земельних спорів, зокрема буклети за темами проекту “Я маю право” та зразки заяв:

  • про передачу земельної ділянки у власність та отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки,
  • про припинення договору оренди,
  • про отримання інформації щодо розміру частки (паю) та його вартості,
  • щодо отримання інформації про наявність земель запасу та резерву,
  • заява про скасування незаконних реєстраційних дій,
  • про проведення позапланової перевірки дотримання вимог земельного законодавства,
  • про передачу на строкове утримання полезахисних лісових смуг за метою їх повноцінного збереження та використання за цільовим призначенням,
  • про встановлення твердих меж земельних ділянок та інш.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Дана друкована продукція надана головам сільських рад для інформування та розповсюдження серед мешканців громад.
    Також досягнуто домовленості щодо проведення правопросвітницьких заходів для населення на базі шкіл та бібліотек.