назад

Виїзний прийом громадян в рамках Програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”.

    17.10.2018, на виконання Меморандуму підписаного Мін’юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, директором Білоцерківського місцевого центру Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру Вдовикою О.М. проведено прийом громадян у с. Фурси та с. Терезине Білоцерківського району.

    На прийом у с. Фурси звернулось 11 осіб із земельних питань.

 

 

 

 

 

 

 

   Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради Фурсенка М.І..

    Під час прийому в с. Терезине звернулось 12 осіб з 14 питаннями: земельного права, житлового права, спадкового права. Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради Гаєвського В.А.

    Особливу увагу приділено питанням що стосуються безпосередньо земельного права, а саме: порядок безкоштовної передачі земельної ділянки для обслуговування багатоквартирного будинку, порядок передачі земель з державної у комунальну власність, порядок передачі земель з державної у приватну власність та порядок передачі земель з комунальної власності у приватну власність, органи які уповноважені здійснювати передачу, право на безоплатне отримання земельних ділянок працівниками селекційної станції, що знаходиться у власності Міністерства аграрної політики, право на безоплатне отримання земельних ділянок працівниками селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ (БЦДСС).

    Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

     Під час прийому громадяни поінформовані про проект “Я маю право” та отримали роздаткові матеріали з питань вирішення земельних спорів, зокрема буклети за темами проекту “Я маю право” та зразки заяв:

  • про передачу земельної ділянки у власність та отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки,
  • про припинення договору оренди,
  • про отримання інформації щодо розміру частки (паю) та його вартості,
  • щодо отримання інформації про наявність земель запасу та резерву,
  • заява про скасування незаконних реєстраційних дій,
  • про проведення позапланової перевірки дотримання вимог земельного законодавства,
  • про передачу на строкове утримання полезахисних лісових смуг за метою їх повноцінного збереження та використання за цільовим призначенням,
  • про встановлення твердих меж земельних ділянок та інш.

    Дана друкована продукція надана головам сільських рад для інформування та розповсюдження серед мешканців громад. 

    Також досягнуто домовленості щодо проведення правопросвітницьких заходів для населення на базі шкіл та бібліотек.