назад
19.11.18

Виїзний прийом громадян в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”

    14.11.2018, на виконання Меморандуму підписаного Мін’юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, директором Білоцерківського місцевого центру Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру Вдовикою О.М. проведено прийом громадян у с. Поправка та с. Бикова Гребля Білоцерківського району.

    На прийом у с. Поправка звернулось 9 осіб із питань: земельного права (6), соціального забезпечення (2), трудового права (1). Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради.
    Під час прийому в с. Бикова Гребля звернулось 8 осіб з 9 питань: земельного права (7), соціального забезпечення (2).

 

 

 

 

 

 

 

 

    Мешканців села турбували питання, які стосуються безпосередньо земельного права, а саме: скасування права власності на земельну ділянку, погодження меж земельної ділянки між сусідами, внесення даних до публічної кадастрової карти, розірвання договору оренди землі (паю), з метою використання в особистих потребах, ведення господарства, розірвання договору оренди земельної ділянки (паю) достроково, порядок безоплатної передачі земельної ділянки, виготовлення правовстановлюючих документів, виправлення технічної помилки в публічній кадастровій карті.
    Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Під час прийому громадяни отримали роздаткові матеріали із земельних питань, зокрема буклети за темами: прийняття спадщини, у складі якої є нерухоме майно у випадку відсутності у спадкоємці в правовстановлюючих документів на майно, безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності, встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів.