назад
24.11.16

Виїзний прийом громадян в с. Сухинівка Кобеляцького району

2311priioms.syxinivka

         23 листопада 2016 року  головним спеціалістом відділу «Кобеляцького бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ІлоноюБобрищевою проведено виїзний прийом громадян в с. Сухинівка Кобеляцького району.

         Працівник бюро проінформувала відвідувачів про діяльність Кобеляцького бюро правової допомоги, про його мету, цілі та завдання  а також можливість отримання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Також мешканцям села роз’яснено хто може отримати безоплатну вторинну правову допомогу та перелік необхідних документів для отримання такої допомоги.Левова частка питань, з якими звертались громадяни під час прийому, стосувалась земельного, спадкового права. Зокрема, громадянам було надано консультації з питань пенсійного забезпечення, порядку укладання договору оренди земельної ділянки та основні його умови, оформлення спадщини на земельні ділянки, порядок визнання спадщини відумерлою тощо. Одним з актуальних та болючіших  питань є порядок оформлення субсидії на відшкодування комунальних послуг та умови її перерахунку.

          Цього ж дня, Ілона Бобрищева провела робочу зустріч з головою Сухинівської сільської ради Ігорем Ребекою, під час якої було надано рекомендації стосовно поширення інформації про роботу системи безоплатної правової допомоги, шляхи її отримання та реалізації на практиці для жителів сільської громади. Працівник бюро розяснила  порядок подання звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, зазначивши при цьому суб’єктів на безоплатну вторинну правову допомогу, відповідно до ст.14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

          Під час робочої зустрічі було обговорено питання щодо подальшої співпраці, спільної допомоги незахищеним категоріям громадян. На інформаційних стендах сільської ради розміщено інформаційні листівки про діяльність Бюро.