назад

Виїзний прийом у Лебедині та селі Будилка Лебединського району

160421 41Працівники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзний прийом громадян у місті Лебедин та селі Будилка Лебединського району. За допомогою звернулося 12 осіб, яким надали консультації та пояснення з різнопланових питань.

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Горбушко зустрілися з сільським головою Будилки Володимиром Шкурком. Зустріч була спрямована на активізацію роботи  органів місцевого самоврядування щодо надання правової допомоги на рівні громад. Олена Горбушко відзначила, що обізнаність сільських голів, співробітників сільської ради, громадських активістів та депутатів сприятимуть підвищенню обізнаності у правовому полі.

До широкого загалу доведено інформацію про роботу Охтирського місцевого центру з надання БВПД.

До фахівців зверталися жителі з такими питаннями: порядок оформлення земельної ділянки у власність, призначення житлових субсидій, чи зараховується військова служба до вислуги років призначення та виплати пенсії.

На останніх хвилинах прийому завітала клієнтка, яка звернулася з питанням розподілу майна при розірванні шлюбу. Вона розповіла, що перебуваючи у шлюбі набула земельну ділянку. Нині розлучається з чоловіком, який претендує на це майно.

Микола Кравченко пояснив, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 57 Сімейного кодексу України «Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є: земельна ділянка, набута нею, ним за час шлюбу внаслідок приватизації земельної ділянки, що перебувала у її, його користуванні, або одержана внаслідок приватизації земельних ділянок державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, або одержана із земель державної і комунальної власності в межах норм безоплатної приватизації, визначенихЗемельним кодексом України». Тобто ця земельна ділянка є особистою приватною власністю громадянки і чоловік не може на неї претендувати.

Мешканці села Будилка Лебединського району були приємно здивовані  можливістю отримати якісну висококваліфіковану безоплатну правову допомогу та подякували працівникам центру за їх клопітку працю. Наприкінці зустрічі присутнім роздали  матеріали з інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу та контактами Охтирського місцевого центру.