назад

Виїзний прийом у селі Смідин

CIMG0083 новый размер10 листопада 2016 року працівники Старовижівського бюро правової допомоги провели виїзний прийом у селі Смідин у приміщенні Смідинської сільської ради. Завдяки організаційній допомозі Смідинського сільського голови за консультаціями та роз’ясненнями звернулось шестеро осіб, яким була надана необхідна правова допомога.

Питання, які цікавили жителів територіальної громади, були різноманітними. Насамперед вони стосувались спадкового, сімейного, земельного, цивільного права та соціального забезпечення.

CIMG0087 новый размер
Зокрема, громадянку С. турбувало питанням порядку призначення допомоги при народженні дитини.
Інформуємо, що відповідно до п. 10 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною, з метою створення належних умов для її повноцінного утримання та виховання.
Згідно п. 11 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми для призначення допомоги при народженні дитини до органу соціального захисту населення подається:
1) заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, яка складається за відповідною формою, затвердженою Міністерством соціальної політики України;
2) копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу).
Відповідно до п. 12 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.

Довідково:
Відділ «Старовижівське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання БВПД знаходиться за адресою: Волинська обл., Старовижівський р-н, смт Стара Вижівка,               вул. Нежалежності, 52.
Тел.: (03346) 2-14-75
e-mail: starovyzhivske@legalaid.lt.ua

Дату та місце кожного окремого виїзного прийому керівник бюро правової допомоги узгоджує з сільськими та селищними головами, які, своєю чергою, завчасно інформують населення.