назад

Взаємне співробітництво у наданні БПД із Національним університетом “Острозька академія”

1n

02 листопада 2015 року підписано Меморандум про взаємне співробітництво у забезпеченні доступу громадян до безоплатної правової допомоги між Національним університетом “Острозька академія” та Рівненським МЦ з НБВПД. Із керівником юридичної клініки “Pro bono” НУ “Острозька академія” обговорено питання співробітництва у наданні безоплатної первинної правової допомоги місцевим жителям.

В ході робочого візиту, фахівці Рівненського міцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно із юристами партнерської громадської організації Української Гельсінської спілки з прав людини провели прийом громадян на базі юридичної кілніки “Pro bono” Національного університету “Острозька академія”. Між керівництвом громадської організації та Рівненського МЦ з НБВПД досягнуто домовленостей про регулярні виїзні прийоми громадян, які відбуватимуться двічі на місяць кожного першого та третього понеділка місяця.

З метою максимального інформування мешканців Острожчини стосовно можливості отримати безоплатну правову допомогу, у місцевій газеті “Замкова гора” опубліковано статтю “Надаватимуть безкоштовні правові послуги”, а також розклеєно листівки із відповідною інформацією.

Окрім того, прийнято учать в освітньому семінарі для студентів-консультантів юридичної клініки на тему “Права внутрішньо переміщених осіб та їх захист”, під час якого презентовано роботу Рівненського міцевого центру та надано роз’яснення щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги малозахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/spivostr{/gallery}