назад

Взаємодія з метою забезпечення конституційних прав осіб, що перебувають у місцях несвободи

гол

Вчора, 19 лютого, у прокуратурі Рівненської області відбулася спільна нарада, під час якої обговорювався стан забезпечення прав ув’язнених, а також осіб, які перебувають у реабілітаційних центрах.


Представляючи систему безоплатної правової допомоги, участь у заході взяв заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Сергій Іллюк.


Також на заході були присутні заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, заступника начальника Західного міжрегіонального Управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції Володимир Пучко, заступник начальника ГУНП поліції в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, заступник начальника Управління патрульної поліції в Рівненській області Андрій Крутень, а також працівники прокуратури


Зокрема, Сергій Іллюк проінформував присутніх про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, що відбувають покарання у місцях несвободи, а також про те, що центри з надання БВПД регулярно проводять правопросвітницькі заходи в установах виконання покарань з метою забезпечення конституційних прав ув’язнених та засуджених. До того ж Сергій Іллюк зазначив, що у кожному місці несвободи діють мобільні пункти консультування, в рамках роботи яких засуджені та ув’язнені можуть отримати відповіді на запитання, що стосуються різних галузей права.


1


За підсумками обговорення проблемних питань були визначені спільні заходи для посилення ефективності роботи та відомчого контролю за дотриманням кримінально-виконавчого та іншого законодавства, а також своєчасного реагування на порушення прав ув’язнених та засуджених, а також та реабілітантів у місцях несвободи.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).