назад

Взаємодія з системою БПД як можливість для майбутніх адвокатів підвищити свою кваліфікацію

gol

Сьогодні, 6 жовтня, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД відбулася зустріч директора Регіонального центру Василя Овдіюка з керівництвом Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та Ради адвокатів Рівненської області, а також юристами, які готуються отримати адвокатські посвідчення.

Спершу Василь Овдіюк ознайомив присутніх з діяльністю Рівненського місцевого центру з надання БВПД, акцентувавши увагу на діяльності відділу представництва. 

Зокрема, директор зазначив, що його функціювання значно розвантажило та зменшило обсяг роботи  адвокатів, що співпрацюють з місцевим центром, у питаннях складання документів процесуального характеру, представництва в судах, органах державної влади та місцевого самоврядування.

1

Згодом Василь Овдіюк поінформував присутніх про стан надання безоплатної правової допомоги на Рівненщині,  статистику видачі доручень, а також про якість надання БВПД як адвокатами, які співпрацюють з Регіональним і місцевими центрами, так і працівниками цих центрів та бюро правової допомоги.

Оскільки більшість присутніх на зустрічі – це юристи, які готуюся стати адвокатами, склавши відповідні іспити та пройшовши стажування, керівництво Регіонального центру та органів адвокатського самоврядування Рівненщини домовилися, що з метою підвищення кваліфікації, набуття практичних навичок роботи юриста майбутні адвокати долучатимуться надання безоплатної первинної правової допомоги та проведення правопросвітницьких заходів.

2

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).