назад

Взаємодія з вищими навчальними закладами з метою розширення доступу до БПД

бпдоа

Співпраця системи безоплатної правової допомоги з вищими навчальними закладами дозволяє не тільки проводити різноманітні спільні заходи, а також долучати майбутніх юристів до надання безоплатної правової допомоги жителям Рівненщини.

Тому днями заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Сергій Іллюк зустрівся з ректором Національного університету «Острозька академія» Ігорем Пасічником.

Під час зустрічі її учасники обговорили, зокрема, подальшу співпрацю з юридичною клінікою pro bono при Острозькій академії у напрямку надання жителям Острожчини безоплатної правової допомоги та реалізацію національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Варто зазначити, що практика проведення спільних заходів з правниками клініки pro bono та фахівцями Рівненського місцевого центру, зокрема, Острозького бюро правової допомоги, реалізовувалася вже раніше.

1

Також Сергій Іллюк та Ігор Пасічник обговорили участь у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи студентів Інституту права ім. І. Малиновського національного університету «Острозька академія», які проходять практику в Острозькому бюро правової допомоги.

Не менш важливим стало питання організації спільних заходів, які відбуватимуться у рамках проведення Всеукраїнського тижня права, що цього року відбудеться 8-13 гредня.

Нагадаємо, у 2015 році Рівненський місцевий центр з надання БВПД підписав з Національним університетом «Острозька академія» Меморандум про співпрацю у забезпеченні доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).