назад

vzaemodia zadla dii  2Відомий український сатиричний вислів – «гуртом й батька легше бити» став своєрідним девізом в роботі фахівців Бердянського місцевого центу з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Бо інколи виникають такі ситуації, коли досягти результату можна лише об’єднавшися.

       Наприкінці липня цього року до Бердянського МЦ звернулися посадові особи Центру з надання адміністративних послуг («Єдиний офіс») Бердянського виконавчого комітету з проблемою, яка протягом багатьох років залишалася не вирішеною. Питання стосувалося найбільш незахищених та вразливих верств населення – маломобільних мешканців міста, які внаслідок певних фізичних вад не мали можливості особисто звернутися до «Єдиного офісу» й таким чином вирішити ряд питань адміністративно-правового характеру. Слід зазначити той факт, що тільки в місті Бердянськ таких осіб зареєстровано близько 3000. Левова частина питань, що потребує вирішення, стосується реєстрація та/або зняття з місця реєстрації,  а також отримання інших адміністративних послуг маломобільними групами населення. Так, як посадовими обов’язками та іншими нормативними документами не було передбачено виїзд співробітників ЦНАПу до зазначеної категорії громадян, а в ряді питань була необхідність особистої присутності людини в приміщені ЦНАПу, керівництво «Єдиного офісу» за допомогою звернулося до місцевого центру.

       Минулого тижня в приміщені Бердянського виконавчого комітету за участю керуючою справами виконкому Ольги Кочубей, помічника міського голови Вікторії Ієговської, начальник відділу з надання адміністративних послуг Лариси Лаби, представників юридичного відділу виконкому та фахівців Бердянського МЦ відбулась зустріч, головна тема якої стосувалася вирішення проблемних питань маломобільних громадян та забезпечення їх права на отримання адміністративних послуг. Протягом годинної дискусії представники влади разом з фахівцями місцевого центру  досягли компромісу та винайшли алгоритм допомоги зазначеній категорії громадян.

       Так, співробітники місцевого центру буде виїзджати до такої осіб за місцем її перебування, з метою консультування та прийняття заяви про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Потім на її підставі фахівці з відділу представництва матимуть змогу представляти інтереси клієнта у “Єдиному офісі”.

       Таким чином співробітники Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги вкотре довели свою готовність, прагнення та спроможність долучатись до вирішення різноманітних проблем мешканців громади й спільно, разом з представниками влади та іншими партнерами, покращувати життя найбільш незахищених та вразливих категорій громадян.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).