назад
28.11.16

Взаємодія задля посилення правової спроможності громадян

1823 листопада 2016 року у Донецькому юридичному інституті МВС України (м. Кривий Ріг) пройшов круглий стіл на тему «Взаємодія задля посилення правової спроможності громадян». Ініціатором заходу виступив Другий криворізький місцевий центр з надання БВПД та юридична клініка «Захисник». Участь у круглому столі взяли кервництво, викладачі, студенти та курсанти ДонЮІ МВС України, юридична клініка «Захисник» даного вузу та громадська організація “Волонтерська платформа”.

На зустрічі обговорили шляхи співпраці та спільні дії, спрямовані на покращення якості надання правової допомоги, а також підвищення рівня правової освіти громадян. Як зазначила у соєму виступі в. о. директора Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД Юлія Пашко, центром вже напрацьовані різноманітні форми взаємодії з усіма учасниками правопросвітницької та правозахисної діяльності у Кривбасі.

«Ми маємо багатий досвід плідної співпраці з громадськими й правозахисними організаціями, об’єднаннями громадян, органами місцевого самоврядування, державними установами та учбовими закладами Кривого Рогу. І впевнені, що об’єднавши наші зусилля з майбутніми фахівцями-юристами та активістами волонтерського руху, зможемо досягти вагомих результатів у справі підвищення правової спроможності мешканців Кривого Рогу», – підкреслила Юлія Пашко.

У ході круглого столу також обговорили такі шляхи спрівпраці, як проведення спільних комунікативних та інших заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти населення, спільну реалізацію правових та правопросвітницьких програм і проектів, організацію та проведення виїзних чи дистанційних консультацій для окремих категорій населення, проведення спільних прийомів громадян.

Ректор Донецького юридичного інституту Віктор Бесчастний наголосив на важливості  співпраці задля набуття студентами вишу практичного досвіду. А узагальнення та систематизація напрацьованого матеріалу, вивчення існуючих правових проблем та обмін досвідом щодо їх вирішення, можуть бути використані у розробці методичних рекомендацій та сприяти підвищенню якості надання безоплатної правової допомоги.

Завершився круглий стіл урочистим підписання меморандуму про співробітництво між Першим та Другим криворізькими місцевими центрами з надання БВПД, Донецьким юридичним інститутом МВС України та Громадською організацією «Волонтерська платформа».

Перший криворізький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, буд. 2, тел..: 0564-05-54-04.

Другий криворізький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг,пр-т Дзержинського, 1А, тел..: 097 139 88 57.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

{gallery}news/2016/11/23{/gallery}