назад

Walk for freedom у Кам’янському: правники міста долучились до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

44227054 874172226111331 8684622823987085312 nЗ нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 18 жовтня у м. Кам’янське пройшла загальнонаціональна інформаційна кампанія «Walk for freedom» до якої долучились представники з різних організацій міста, в тому числі правники Кам’янського місцевого центру з надання БВПД.

Важливо, що така акція не є протестовою, це – мовчазна й мирна хода, що проходить уже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз перебувають у рабстві. Її учасників об’єднала спільна мета – привернути увагу суспільства до проблеми торгівлі людьми, роз’яснення мешканцям форм цього злочину та шляхів надання підтримки і допомоги потерпілим.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, яка грубо порушує права людини. Вона є найбільш зростаючою кримінальною діяльністю в світі, адже цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі. За даними ООН, кожного року через міжнародні кордони продають близько 800 000 осіб. За даними ЮНІСЕФ близько 1,2млн. дітей щорічно стають жертвами торговців людьми.

Вулична акція пройшла спланованим маршрутом від пам’ятника жінці-матері через сквер до майдану Героїв. Колона учасників йшла мовчазною ходою, з обох сторін від колони довільно шли волонтери, які роздавали листівки та спілкувалися з перехожими.

Акцію організовано Управлінням соціальної політики Кам’янської міської ради та під патронатом Міністерства соціальної політики України за підтримки представництва неурядової громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної організації з міграції

До уваги. Відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

Людина стала жертвою торгівлі людьми, якщо:

–         Примушування до праці за допомогою сили;

–         Не виплачена заробітня плата;

–         Відбирання паспорту чи інших документів;

–         Насильне утримування, контролювання;

–         Погрози, шантаж,

–         Змушення до жебрацтва;

–         Втягнення у проституцію, порнобізнес.

Форми торгівлі людьми:

–         Сексуальна експлуатація, примушування до проституції;

–         Використання у порнобізнесі;

–         Трудова експлуатація;

–         Примусове жебрацтво;

–         Примусове втягнення у злочинну діяльність;

–         Торгівля людьми з метою вилучення органів тощо.

Кожен постраждалий від торгівлі людьми має право на допомогу.

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних)

527 (безкоштовно з мобільних)

Нагадуємо, що всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/10/6{/gallery}