назад
05.02.19

«Я маю право обирати!» – у Козятині провели лекцію для студентів

04 02 2019

Правопросвітництво серед громадян – один з важливих напрямків роботи системи безоплатної правової допомоги. Саме тому фахівці центрів і бюро правової допомоги щотижня намагаються провести якомога більше інформативних заходів для учнів, студентів та працівників різноманітних спеціальностей. 4 лютого в рамках інформаційної кампанії «Я маю право обирати!» юристи Козятинського місцевого центру провели лекцію для третьокурсників.

Учора молоді люди, які опановують спеціальності у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі мали можливість послухати лекцію: «Права громадян та способи їх здійснення та захисту». Під час заняття фахівці системи безоплатної правової допомоги роз’яснили студентам, що від народного волевиявлення залежить правове майбутнє нашої держави і що всі її громадяни, які на день виборів досягли 18 років, мають право голосу. Правники також наголосили, що права взяти участь у виборах громадянин може бути позбавлений лише у тому випадку, якщо його у судовому порядку визнано недієздатними.

Працівники Козятинського місцевого центру поінформували молодих людей про те, що необхідно заздалегідь перевірити свої персональні дані у списку виборців, і що робити якщо вашого імені не виявилося у згаданому списку. Юристи ознайомили студентів з порядком дій у тому випадку, якщо у день виборів по якимось причинам не вдасться бути за своєю виборчою адресою, а також розповіли, які документи необхідно брати з собою на дільницю та що робити, якщо запрошення на вибори не надходило.

Особливо зацікавило студентів, яка відповідальність за  порушення законодавства про вибори Президента України, адже не знання законодавства не звільняє від відповідальності.

По завершенню заходу працівниками Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мариною Кобернюк та Аліною Бондарчук усім присутнім вручено методичні рекомендації з контактами Козятинського місцевого центру.

Нагадуємо, що Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106