назад

«Я маю право!»: правопросвітницькі заходи та консультації


YMPY2Підвищення рівня правової поінформованості населення сприяє підвищенню правової культури громадян, а також забезпечення вільного доступу до правосуддя. Про найцікавіші заходи, в рамках проекту «Я маю право!», читайте в нашому щотижневому огляді.

7 лютого начальник відділу організації надання БВПД Олег Врублевський відвідав ДУ «Бердичівський виправний центр № 70», де спільно з керівництвом установи провів особистий прийом засуджених, під час яких надав усім охочим юридичні консультації. Він проінформував засуджених про правопросвітницький проект «Я маю право!».

YMPY4

Олег Врублевський також провів робочу зустріч з керівництвом Бердичівського міськрайонного відділу з питань пробації. Присутні обговорили механізм співпраці стосовно обміну інформацією між сторонами щодо права осіб, обвинувачених у вчиненні злочину, на безоплатну правову допомогу, організації та проведення інформаційно-просвітницьких заходів.YMPY3

Правопросвітницькі лекції для студенті це один з важливих елементів системного підходу до підвищення правової культури як окремих громадян, так і суспільства в цілому. 07 лютого в. о. директора Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Архіпов та начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова прочитали лекцію студентам Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права. Вони розповіли про систему безоплатної правової допомоги, а також всеукраїнський правопросвітницький проект «Я маю право!», який покликаний підвищувати рівень правової поінформованості громадян.

BS1

BS2

09 лютого у приміщенні Корольовської районної ради Житомира працював юридичний майданчик «Мої права». Під час спільного заходу фахівці Регіонального центру з надання БВПД, Головного територіального управління юстиції у Житомирській області та Житомирського місцевого центру з надання БВПД надали усім хто звернувся професійну правову допомогу. Людей цікавили наступні питання: порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги, стягнення заборгованості по аліментах, складання заповіту, процедура призначення соціального працівника для особи, яка потребує стороннього догляду та інші.

YMPY1

{module РЦ}

{module Бердичівський МЦ}

{module Житомирський МЦ}