назад

«Я МАЮ ПРАВО!»: правове консультування в суді

114 лютого 2018 року в приміщенні Івано-Франківського міського суду заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук разом з фахівцями Головного територіального управління юстиції в області взяв участь у роботіпостійно діючого консультативного пункту з надання безоплатної правової допомоги.

У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та відповідно до графіку роботи постійно діючого консультативного пункту з надання безоплатної правової допомоги, Володимир Ковальчук  консультував громадян, яких цікавили питання соціального забезпечення, зокрема порядку оформлення субсидій.

2

Він роз’яснив громадянам, що право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім’ї. Житлово-комунальна субсидія оформляється на зареєстрованого члена домогосподарства (сім’ї), на ім’я якого відкрито особові рахунки на оплату комунальних послуг. Решта членів домогосподарства для призначення субсидії повинні підтвердити свою згоду на доступ і обробку персональних даних.

3

Наприкінці консультування Володимир Ковальчук розповсюдив інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та буклети з інформацією про систему безоплатної правової допомоги в Україні.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України