назад

«Я МАЮ ПРАВО!»: роль і місце бюро правової допомоги в реалізації правопросвітницького проекту

гол

Сьогодні, 1 лютого, у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області відбулася семінар-нарада з працівниками місцевих центрів та, зокрема, бюро правової допомоги.


Окрім обговорення змін, внесених до законодавства України, учасники заходу обговорювали реалізацію національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який має на меті підвищення правової обізнаності громадян.


Завдяки реалізації такого проекту українці отримують інформацію про свої права, а також навчаються використовувати їх і за необхідності захищати. Оскільки значна кількість громадян просто не знають про існування своїх прав, а тим паче – про можливості їх захисту.


1


Тому фахівці системи безоплатної правової допомоги, зокрема, місцевих центрів та бюро правової допомоги, кожного дня здійснюють низку виїзних прийомів громадян, проводять мобільні та дистанційні пункти консультування, активно співпрацюють зі ЗМІ, аби якомога більше українців дізналися про свої права та можливості їх захисту.


4


Окрім того, на тему впровадження інструментів контролю та звітності про проведені правопросвітницькі заходи та здійснення представництва в цивільному та адміністративному процесах працівниками місцевих центрів чи бюро правової допомоги виступав заступник директора Регіонального центру Микола Павлюк.


2


Основні моменти стандартів якості надання безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах присутнім роз’яснила директор Рівненського місцевого центру Алла Негрей.


3


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).