назад

Як ефективніше захистити соціальні та виборчі права внутрішньо переміщених осіб: зустріч з представником БФ “Право на захист”

RC stilПро пенсійне забезпечення прав та виборчі права внутрішньо переміщених осіб йшлося під час тематичної зустрічі з керівником Регіонального офісу БФ “Право на захист”, адвокатом Остапом Тимчієм сьогодні, 19 березня, у Львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У зустрічі взяли участь представники Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області, Львівського місцевого центру, ГТУЮ у Львівській області та адвокати системи безоплатної правової допомоги Львівщини.

RC stil1

Як розповів Остап Тимчій, близько півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб зареєстровано в Україні.

Варто зазначити, що з минулого року Центри з надання безоплатної правової допомоги активізували свою співпрацю щодо захисту прав ВПО з БФ «Право на захист».

RC stil2

Під час зустрічі Остап Тимчій презентував алгоритм дій щодо надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам з питань пенсійного забезпечення та соціальних виплат. Зокрема, він детально розповів про порядок пенсійних виплат внутрішньо переміщених особам, поділився зразками позовної заяви та практичними рекомендаціями із зазначеної категорії справ.

RC stil3

Учасники заходу також дізнались про найпоширеніші підстави припинення пенсійних виплат; міжнародну судову практику – рішення ЄСПЛ та зразкові справи щодо відновлення виплати пенсій пенсіонерам-ВПО.

У свою чергу фахівці Регіонального та Львівського місцевих центрів розповіли про правопросвітницьку кампанію «Я маю право голосу!», що покликана допомогти виборцям, зокрема і внутрішньо переміщеним особам, реалізувати своє право голосу, згідно з чинним законодавством.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).