назад

Як фахівці бюро правової допомоги проводять виїзні консультування

03.02.2017 - konsultyvania 2За п`ять місяців роботи фахівці бюро правової допомоги проконсультували понад 5 тис. громадян, які живуть у віддалених районах Житомирської області. Не кожен із них міг особисто прибути до бюро у зв`язку зі станом здоров`я. У таких випадках фахівці бюро, відповідно до пріоритетів та для створення належних умов для забезпечення доступу мешканців до безоплатної правової допомоги, активно практикують виїзні консультування. 

19 січня працівники Малинського бюро провели консультування громадян, які перебувають на обліку у територіальному центрі соціального обслуговування, управління праці та соціального захисту населення Малинської РДА. Загалом, за юридичною консультацією звернулося понад 10 осіб з питань, які стосувалися переоформлення права власності на житловий будинок, оформлення спадщини, стягнення аліментів, порядку оформлення договору дарування житлового будинку тощо.
Малинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.:(04133) 9-74-20.

03.02.2017 - konsultyvania 3

30 січня заступник начальника Лугинського бюро правової допомоги Ярослав Савчук провів семінар з медичним персоналом Лугинської центральної лікарні. Під час заходу фахівець бюро розповів про діяльність Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернувши увагу на відмінності між первинною та вторинною правовою допомогою, категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, діяльність бюро, функції та місце знаходження. Також обговорили питання щодо подальшої співпраці, зокрема здійснення  перенаправлення осіб, які потребуватимуть вторинної правової допомоги до місцевого центру з надання БВПД та Лугинського бюро, яке знаходиться за адресою: смт. Лугини, вул. Горького, 8Г/42, тел.:(04161) 9-14-20.

03.02.2017 - konsultyvania 1

Користуючи нагодою, заступник начальника Лугинського бюро провів консультування серед людей з обмеженими фізичними можливостями на базі Лугинської центральної лікарні.

31 січня заступник начальника Народицького бюро правової допомоги Марина Курдиш також провела виїзне консультування на базі Народицької центральної  районної лікарні для людей з обмеженими фізичними можливостями. Під час консультування неодноразово наголошувалося, що обмежені можливості не мають обмежувати права отримати якісну правову допомогу: «Якщо ви потребуєте юридичної допомоги – завітайте у Народицьке бюро правової допомоги за адресою смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, або зателефонуйте (04140) 2-16-41 і отримайте консультацію на дому».

03.02.2017 - konsultyvania 2