назад

Як функціонує система БПД краю розповіли журналістам телеканалу «ТВА»

2017 05 24K223 травня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну з робочим візитом відвідав Чернівецьке (м. Чернівці, вул. І. Підкови, 2), Заставнівське (м. Заставна, вул. Д. Галицького, 1а) та Кіцманське бюро правової допомоги (м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83).

Нагадаємо, що зазначені бюро правової допомоги є структурними підрозділами Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Чернівці, вул. Університетська, 1), які розпочали правове обслуговування мешканців області з 1 вересня минулого року.

Окрім ознайомлення та аналізу поточної діяльності бюро правової допомоги Аркадій Мунтяну провів прийом громадян та надав їм правові консультації щодо можливості та шляхів вирішення проблемних питань у законодавчо встановлений спосіб. Зокрема, щодо питань відновлення правовстановлюючих документів, виконання кредитних зобов’язань, протидії та захисту від діяльності колекторських фірм та інше.

Для того, щоб краяни більше дізналися про функціонування системи безоплатної правової допомоги, а також про правові можливості, якими може скористатися кожен мешканець області, який звернеться по допомогу до фахівців цієї системи, долучитися до заходу запросили журналістів телеканалу «ТВА».

Фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області ознайомили медійників з структурою системи безоплатної правової допомоги на Буковині, розповіли про порядок опрацювання телефонних дзвінків, що надходять на єдину телефонну лінію 0 800 213 103, організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях тощо.

Про те, як громадянам надаються правові консультації та роз’яснення щодо вирішення їхніх правових проблем, кому та за яких умов надається безоплатна правова допомога з цивільних та адміністративних питань, де та яким чином можна скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, а також про правопросвітницьку діяльність та інші напрямки роботи системи БПД краю та її структурних ланок, розповіли у бюро правової допомоги.

Більше того, журналісти мали змогу самостійно поцікавитися правовими потребами громадян, дізнатися про те, наскільки вони поінформовані про свої права, у тому числі право на безоплатну правову допомогу, а також про можливість скористатися послугами центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правоовї допомоги.

Про все почуте та побачене медійники розповіли у своєму відеорепортажі, що вийшов в ефірі телепроекту «Теми дня» на телеканалі «ТВА» 23 травня 2017 року.

Переглянути відео можна тут. https://www.youtube.com/watch?v=Rkj-3jgIQZQ

Контактні телефони: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області – (0 372) 55 31 38;

Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – (0 372) 51 32 12, 51 36 14;
Чернівецьке бюро правової допомоги – (0 372) 56 25 85;

Заставнівське бюро правової допомоги – (0 3737) 3 11 87;

Кіцманське бюро правової допомоги – (0 3736) 2 10 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово).