назад

Як не потрапити до списку «Аркан» – консультують у Вільногірському бюро правової допомоги

44029011 731277297239300 8732992384897384448 nГоловний спеціаліст Вільногірського бюро правової допомоги Наталія Савчук поспілкувалася з начальником Вільногірського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Оленою Сторожко щодо того, як не потрапити до списку «Аркан».

«АРКАН» – це інтегрована міжвідомча автоматизована система обміну інформацією з питань контролю осіб, транспортних засобів і вантажів, які перетинають державний кордон, а також лінію дотику. Держприкордонслужба України надає у відповідні служби інформацію про перетин внутрішньопереміщеними особами блокпосту так званих ДНР і ЛНР. Згідно такого списку відбувається зупинка пенсій та соціальних виплат

Олена Сторожко наголосила на тому, що вразі зупинки соціальних виплат та пенсій поновлення відбувається тільки коли переміщена особа особисто звертається до ПФУ з письмовою заявою. Щоб не потрапити до «АРКАНУ» потрібно вчасно в строк до 60 діб повернутись з окупованої території та написати заяву особисто про своє повернення.

Фахівчиня бюро у свою чергу зазначила, що в разі потреби переселенці та громадяни з окупованої території мають змогу звернутися до Вільногірського бюро правової допомоги за консультацію та для складання процесуальних документів. Наталія Савчук також розповіла про те, що таке первинна та вторинна допомога, які надаються безоплатно, та закликала для роз’яснення усіх правових питань направляти громадян до бюро правової допомоги.

Насамкінець зустрічі було досягнуто домовленість про подальшу співпрацю щодо проведення спільних прийомів та зустрічей.

Нагадуємо, що Вільногірське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх). Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00 год.п’ятниця з 8.00 год. до 16.45 год.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).