назад

Як не стати жертвою рейдерів, дізналися мешканці міста Южне

IMG 3536В рамках антирейдерської кампанії Міністерства юстиції України, 09 листопада 2017 року в приміщенні Южненської міської ради відбулася зустріч з жителями міста представників Головного територіального управління юстиції в Одеській області та Южненського бюро правової допомоги Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Основною метою заходу було інформування громадян щодо роботи антирейдерського штабу в Одеській області та протидії рейдерським атакам на сільськогосподарські угіддя, а також надання правової допомоги місцевим аграріям.

З місцевими жителями (7 чоловік) зустрілися головні спеціалісти відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області Катерина Карпова і Наталія Тарасенко, а також в.о. начальника Южненського бюро правової допомоги Ганна Яківчук.

Під час зустрічі присутнім було повідомлено про створення та роботу антирейдерського штабу в Одеській області; особливості  безоплатної передачі земельних ділянок громадянам; способи захисту земельних прав; вирішення земельних спорів; роботу комісії питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації; порядок подання скарги на дії чи бездіяльність державного реєстратора, які вирішуються в судовому порядку; правові послуги системи безоплатної правової допомоги.

Правники розповіли учасникам заходу алгоритм дій, якого необхідно додержуватись у разі будь-яких незаконних спроб з боку інших осіб щодо захоплення їх землі або врожаю.

IMG 3537

IMG 3538

Фахівці роз’яснили, що у випадку рейдерського захоплення земельних паїв, аграрії та власники паїв можуть звернутись до оперативного штабу за телефонами (048) 779-40-91 та (048) 779-40-61 (цілодобово), або зателефонувати на гарячу лінію Національної поліції України 102. Також можна звертатись на гарячу лінію Головного територіального управління юстиції в Одеській області за телефоном (048) 705-18-21 (09:00 – 18:00).

Наостанок зустрічі, в.о. начальника Южненського бюро правової допомоги Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Яківчук нагадала, що кожен громадянин має право отримати в бюро правової допомоги безоплатну правову допомогу — консультації та роз’яснення з правових питань, а соціально вразливі верстви населення можуть звернутись для вирішення своїх судових спорів, в рамках яких їх інтереси буде представляти адвокат за рахунок коштів державного бюджету.

По закінченню заходу присутні отримали інформаційні буклети «Безоплатна передача земельної ділянки» та «Бюро правової допомоги».

Нагадаємо, що Южненьське бюро правової допомоги знаходиться за адресою:

м. Южне, вул Т.Г.Шевченка, 7. Тел: (04842) 2-25-76, (04842) 2-40-20.